Hoe krijg je mensen mee?

Wij zijn hét bureau als het gaat om het oplossen van maatschappelijke  of organisatievraagstukken die liggen op het snijvlak van gedragsverandering en communicatie. Wij maken grote veranderingen klein en persoonlijk, waardoor succes gegarandeerd is. Bovendien zijn al onze adviezen wetenschappelijk onderbouwd.

Wij pakken onze projecten op de volgende manier aan:
 

Organisatieverandering

Organisaties zijn voortdurend in verandering. Het invoeren van het nieuwe werken of zelfsturende teams en het gebruiken van een nieuw systeem zijn nog maar een paar voorbeelden hiervan. Alles valt of staat met het gedrag van de medewerkers: gaan ze mee in de verandering? 

Veranderen menselijk gedrag
Nabije Oosten is gespecialiseerd in het veranderen van het gedrag van mensen. We analyseren de huidige en gewenste situatie, zoeken naar mogelijke weerstanden en bedenken haalbare oplossingen om de organisatieverandering soepel te laten verlopen. Vaak gebruiken we Breinvoorkeuren NBI® als basis. Onze communicatiespecialisten vertalen de oplossingen waar nodig in een begrijpelijke boodschap en kiezen de juiste communicatiemiddelen.

Sta je aan de vooravond van een organisatieverandering? Of zit je er middenin en loop je vast?

Teampower
Daarnaast nemen wij teams mee op Breinreis®. Een reis met een positieve insteek. Eerst leer je je eigen brein kennen en dat van je collega’s met behulp van Breinvoorkeuren NBI®. We leren teamleden gebruikmaken van de kracht van het team zodat de samenwerking soepeler verloopt. Samen bekijken we hoe elk teamlid kan bijdragen aan de teamprestatie en geluk op de werkvloer. De inhoud van de reis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Resultaat: een blij team en goede gezamenlijke prestaties. En als het team voldoende power heeft, leren we je het team goed te profileren in de organisatie.

Ook meer teampower nodig?

Maatschappelijke vraagstukken

Hoe kan een gemeente haar inwoners hun afval beter laten scheiden? Hoe zorgt een zorginstelling ervoor dat patiënten naar één loket bellen? Hoe zorgt een gemeente ervoor dat inwoners geen weerstand bieden tegen de komst van een nieuwe school of tegen de komst van windmolens? Dat zijn enkele maatschappelijke vraagstukken waar wij de afgelopen jaren aan werkten.

Grondige analyse
Wij maken eerst een grondige analyse van het vraagstuk. Hoe ziet de groep mensen eruit van wie we het gedrag willen veranderen? Welke weerstanden en motieven vinden we? En welke situatie willen we bereiken? Daarna schrijven we een adviesrapport met haalbare gedragsinterventies. Altijd met een compleet kostenplaatje en planning. Uiteraard voeren we deze interventies ook graag voor je uit!

Heb je ook een vraagstuk rondom gedragsverandering en kom je er niet uit?